Fursecuri în formă de ou și iepuraș sunt cele mai potrivite pentru desertul din ziua de Paște. Nutriționistul Gabriela Petre ne încântă si de această dată cu o rețetă ușor de preparat, pe care suntem siguri că cei mici o vor îndrăgi.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:
INGREDIENTE:
160 g unt la temperatura camerei
o lingură de zahăr brun
un ou
făină integrală cât cuprinde
un praf de sare
jumătate de pliculeț de praf de copt
un vârf de linguriță de scorțișoară
INSTRUCȚIUNI:
Într-un bol, batem untul, zahărul, oul și scorțișoara până când se topește zahărul. Apoi adăugăm făina cu praful de copt și praful de sare.
Se frământă ingredientele până se formează o cocă bună pentru întins foaie. Coca se lasă la frigider pentru aproximativ 30 de minute.
Preîncalzim cuptorul la 180 de grade Celsius și așezăm hârtie de copt în tavă.
Pudrăm masa de lucru cu făină, întindem o foaie de circa 3cm grosime și decupăm fursecurile cu forme diferite.
Dna nutriționist Gabriela Petre face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății