Biluțe de cocos

28 March, 2019

Un desert rapid, ușor de făcut și pe care il putem servi, cu măsură, de fiecare dată când ne e poftă de ceva dulce, biluțe de cocos sunt o variantă mai sănătoasă a celor ce se găsesc în comerț. Nutriționistul Erika Deac ne explică modul de preparare a acestor biluțe, împreună cu ce ingrediente avem nevoie:

Biluțe de cocos

INGREDIENTE – pentru 15-20 biluțe:

  • 200 g cocos răzuit
  • 7 bucăți curmale fără sâmburi
  • o lingură semințe de chia

INSTRUCȚIUNI:

 

Separăm 50 g cocos din cantitatea totală, pe care îl vom folosi pentru ornat.

Curmalele se pun la înmuiat, în apă, timp de 10 minute, apoi toate ingredientele se transferă într-un blender și se amestecă până când obținem o pastă fină.

Pasta obținută se modelează sub formă de biluțe potrivite ca dimensiune și se dau prin cocos răzuit.

Poftă bună!

 

Valori nutriționale pentru o porție (2 biluțe):

  • 128 Kcal
  • 1,6 g proteine
  • 11 g lipide
  • 12 g carbohidrați

 

 

Citește și:

 

Dna nutriționist Erika Deac face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2019.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății