Prânz sănătos: piept de pui ”Caprese” la cuptor, cu roșii busuioc și mozzarella
Nutriționistul Teodora Necula, membră a echipei de specialiști ”înCerc” din Ploiești, ne propune, de fiecare dată, rețete delicioase și savuroase, iar astăzi pregătim pentru un prânz sănătos, piept de pui ”Caprese” la cuptor, cu roșii, busuioc și mozzarella.
Deși micul-dejun este considerată cea mai importantă masă a zilei, nici restul meselor nu sunt mai puțin importante. Felurile principale (mic-dejun, prânz, cină) pot fi și gustoase și ușor de preparat, și nu trebuie să fim bucătari cu experiență pentru a face mâncare delicioasă.
INGREDIENTE:
800 g piept de pui (4 bucăți medii)
200 g mozzarella proaspătă
o mână de busuioc proaspăt
2 roșii
piper negru măcinat (după gust)
sare (după gust)
pudră de usturoi (după gust)
oțet balsamic (optional)
INSTRUCȚIUNI:
Tăiați pieptul de pui dintr-o parte (cealaltă parte trebuie să rămână nedesfăcută pentru a împiedica curgerea ingredientelor). Stropiți carnea cu ulei de măsline și masați condimentele și sarea cu mâna, în funcție de gust.
Tăiați roșiile și mozzarella în felii subțiri.
Așezați câteva felii de mozzarella și roșii în fiecare bucată de carne. Adăugați și frunzele de busuioc.
Puneți bucățile de piept de pui umplute într-o tavă de copt.
Coaceți carnea (poate fi acoperită) în cuptorul preîncălzit la 220 de grade timp de aproximativ 20 de minute, până când este gata. După coacere, lăsați-o deoparte într-un vas acoperit cel puțin 5 minute.