Prânz sănătos: frigărui cu pui și legume, quinoa, salată și sos de iaurt
Ce pregătim azi? Un prânz sănătos – frigărui cu pui și legume, quinoa, salată și sos de iaurt, rețetă propusă de nutriționistul Larisa Rusu, membră a echipei de specialiști ”înCerc” din Cluj-Napoca.
Quinoa câștigă din ce în ce mai mult teren ca ingredient în bucătărie, având o aromă ușoară de nucă și o textură cremoasă. Ca și orezul, quinoa absoarbe aroma oricărui sos cu care este combinată, însă se gătește într-un timp mult mai scurt decât acesta.
Bogată în proteine, magneziu, fibre și fier, quinoa oferă organismului o cantitate mare de energie, putând fi inclusă într-o varietate de rețete.
De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare al rețetei pentru prânz sănătos: frigărui cu pui și legume, quinoa, salată și sos de iaurt? Vă spunem mai jos:
INGREDIENTE:
piept de pui tăiat cubulețe
sare și piper
legume crude
quinoa
iaurt grecesc simplu
mărar
INSTRUCȚIUNI:
Pe fiecare băt special de frigăruie, înmuiat în prealabil în apă, alternăm bucățile de piept de pui (condimentate cu sare și piper) cu legumele crude alese. Aranjăm frigăruile într-o tavă și le dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.
Quinoa trebuie NEAPĂRAT spălată sub jet de apă înainte de preparare. După acest pas, punem quinoa într-o cratiță la fiert, timp de 15-20-25 minute, respectând instrucțiunile înscrise pe pachet.
Pentru sosul de iaurt tot ce trebuie să facem este să tocăm mărarul și să-l amestecăm, într-un castron, cu iaurtul grecesc.