Masa de Paști ”înCerc” – Salată de sfeclă roșie cu brânză și migdale
6 April, 2021
Masa de Paști ”înCerc”: Salată de sfeclă roșie cu brânză și migdale
Friptura de pe masa de Paști ”înCerc” este acompaniată, anul acesta, de salate diverse. Nutriționistul Teodora Necula ne vine în ajutor, ca de fiecare dată, și ne propune o salată ușoară, pe care o putem prepara ca și garnitură lângă orice friptură: salată de sfeclă roșie cu brânză și migdale.
Masa de Paști ”înCerc”: Salată de sfeclă roșie cu brânză și migdale – ingrediente și mod de preparare
INGREDIENTE:
2 sfecle roșii mijlocii, coapte sau fierte (aproximativ 500 g)
200 g brânză telemea, brânză de capră, feta etc.
o mână de migdale sau miez de nucă, caju, nuci pecan
2-3 fire de rozmarin proaspăt sau pătrunjel (dacă nu vă place rozmarinul)
60 ml ulei de măsline
sucul de la o portocală sau lămâie
2-3 lingurițe de oțet balsamic
1 linguriță cu semințe de chimen
sare și piper după gust
INSTRUCȚIUNI:
Coaceți sau fierbeți sfecla roșie, după cum vă place mai mult, apoi lăsați-o să se răcească.
Tăiați sfecla cubulețe, la fel și brânza. Mărunțiți migdalele și rozmarinul. Amestecați toate ingredientele de mai sus și asezonați cu sare, piper, chimen, ulei de măsline, oțet balsamic și suc de portocale, după gust.
Serviți salata ca atare sau drept garnitură lângă orice friptură, cârnați la grătar etc.