Budincă fină din brânză de vaci

12 April, 2019

Pentru desertul din ziua de Paște, nutriționistul Ana Maria Demetrescu ne propune o rețetă de budincă fină din brânză de vaci, pe care o veți putea prepara și în restul anului.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:

Budincă fină din brânză de vaci

INGREDIENTE – pentru 4 porții:

  • 400 g brânză degresată de vaci (să fie mai bine presată, nu sfărâmicioasă)
  • un ou
  • 1-2 linguri de făină de ovăz sau de orez
  • o lingură de miere (sau alt îndulcitor natural, cum ar fi ștevie sau agave)
  • o pară sau un măr mare (decojit și tăiat în cuburi)

INSTRUCȚIUNI:

Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.

Se amestecă toate ingredientele cu mixerul, până când aluatul va fi de o consistență densă (dacă brânza este prea umedă, scurgeți lichidul în exces și adăugați în aluat încă o lingură de făină).

Ungeți cu unt o formă de ceramică sau tapetați-o cu hârtie de copt.

Puneți aluatul în formă, nivelați și coaceți timp de 35-45 de minute, în funcție de cuptor, până se va rumeni.

Lăsați să se răcească în formă.

Budinca se servește cu fructe, fructe de pădure, nuci și iaurt natural.

Poftă bună!

 

Valori nutriționale pentru o porție:

  • 158 Kcal
  • 20,5 g proteine
  • 2,7 g lipide
  • 13,3 g glucide

 

Citește și:

 

Dna nutriționist Ana Maria Demetrescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății