Aperitiv – Puișori din ouă fierte

26 March, 2019

Sărbătorile de Paște sunt aproape, așa că, împreună cu echipa de nutriționiști a Programului ”înCerc”, venim în ajutorul vostru cu rețete sănătoase pentru masa de Paște, ușor de preparat chiar de către cei mici. Azi, nutriționistul Iulia Hădărean ne propune, pentru aperitiv, o rețetă de puișori din ouă fierte. Te invităm să descoperi ingredientele și modul de preparare pentru acest aperitiv:

Puișori din ouă fierte

INGREDIENTE:

  • ouă fierte întregi
  • măsline
  • morcovi
  • salată verde

 

INSTRUCȚIUNI:

Când fierbem ouăle pentru vopsit, se întâmplă ca unora să le crape coaja. Pe acestea, lăsați-le întregi și crestați în partea de sus albușul, astfel încât să se vadă gălbenușul. Pe gălbenușul expus, aplicați două cerculețe de măslină neagră, în formă de ochi, și o bucățică de morcov, în formă de cioc.

Puișorii astfel creați se așează pe un platou, pe un pat de salată verde.

Poftă bună!

 

Valori nutriționale pentru un puișor:

  • 108,5 Kcal
  • 8,8 g proteine
  • 7,4 g lipide
  • 0,8 g carbohidrați

Citește și: Rețete sănătoase pentru aperitiv, fel principal și desert

 

Dna nutriționist Iulia Hădărean face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile acestora înscriși în Program din 2019.

ONE COMMENT

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății