Cartof dulce umplut cu năut și ouă de prepeliță

2 April, 2019

Fie că suntem în căutare de rețete pe care le vom folosi la masa de Paște, fie că vrem o rețetă versatilă, pe care să o folosim tot timpul anului atunci când vine vorba de o masă sănătoasă, nutriționistul Ioana Popa ne vine în ajutor – cartof dulce umplut cu năut și ouă de prepeliță.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:

 

INGREDIENTE – pentru 4 porții:

Preparat principal:

  • 2 cartofi dulci medii
  • 240 g năut fiert sau la conservă
  • 8 buc ouă de prepeliță
  • 40 g brânză maturată sau cașcaval
  • condimente: sare, piper, boia, chimion, o lingură ulei de măsline

Dressing:

  • 50 g iaurt
  • o linguriță tahini
  • 2 căței de usturoi zdrobiți
  • zeamă de lămâie
  • sare și piper după gust

INSTRUCȚIUNI:

Cartofii dulci se spală bine și se pun la copt, întregi și în coajă, timp de aproximativ 30 de minute la 180 de grade Celsius. Se pot verifica dacă sunt copți cu o scobitoare: aceștia trebuie să fie moi astfel încât scobitoarea să treacă ușor prin ei.

Între timp se pregătește năutul: se condimentează și se așează într-o tavă căptușită cu foaie de copt. Se dă la cuptor 10-15 minute, până devine ușor crocant.

Odată copți, cartofii dulci se taie în jumătăți și se scobesc ușor cu o furculiță. Se umple fiecare cu năut, se sparg câte două ouă de prepeliță pe fiecare și se presară puțină brânză rasă. Se pun la cuptor pentru 20-30 minute.

Pentru dressing: se amestecă ingredientele până se obține un amestec omogen.

Se pot servi alături de salată proaspătă sau legume gătite.

Poftă bună!

 

Valori nutriționale pentru o porție:

  • 275 Kcal
  • 11,3 g proteine
  • 10 g lipide
  • 37,5 g carbohidrați

 

Citește și:

 

Dna nutriționist Ioana Popa face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2019.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății