Cheesecake la pahar

3 July, 2019

Cheesecake la pahar este o rețetă atât de simplu de făcut, încât suntem siguri ca o veți încerca de fiecare dată când veți simți nevoia de dulce. Nutriționistul Gabriela Petre ne propune această rețetă pentru desert, ușor și rapid de preparat.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:

 Cheesecake la pahar

INGREDIENTE:

  • biscuiți făcuți în casă sau biscuiți digestivi fără zahăr adăugat
  • mascarpone
  • brânză ricotta
  • sos de căpșuni sau fructe de pădure – cca 250 g
  • coacăze roșii
  • fulgi de migdale
  • miere
  • zeamă de lămâie
  • frunze de mentă

INSTRUCȚIUNI:

Într-un pahar, nu foarte mare, se așează pe straturi următoarele:

  • 2 bucăți de biscuiți se sfărâmă și se așează pe fundul paharului
  • se amestecă 2 linguri de brânză ricotta, împreună cu o linguriță de mascarpone și cu jumătate de linguriță de miere
  • se împarte crema în două părți – prima jumătate se așează peste biscuiții din pahar
  • într-o crăticioară se pun la scăzut 250 g căpșuni sau fructe de pădure tocate mărunt, cu 50ml apă. Când sosul este aproape gata, se adaugă o linguriță de zeamă de lămâie. Se lasă apoi la răcit.
  • al treilea strat în pahar este constituit dintr-o lingură de sos de fructe
  • peste sosul de fructe adăugăm cealaltă jumătate de cremă de brânză apoi iarăși o lingură de sos de fructe
  • ca decor, folosim o linguriță de fulgi de migdale, câteva coacăze roșii și o frunzuliță proaspătă de mentă

Pentru această rețetă, putem folosi ca bază pentru cheescake, fursecuri în forme de ou și iepuraș.

Poftă bună!

 

Citește și alte rețete pentru desert:

 

Dna nutriționist Gabriela Petre face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății