O variantă mai ușoară și mai sănătoasă a drobului clasic, drob de linte este propunerea nutriționistului Ana Maria Demetrescu pentru aperitiv în ziua de Paște. Fiind o rețetă ușor de preparat, o veți putea găti în orice moment al anului.
Vă prezentăm mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru această rețetă:
INGREDIENTE – pentru 14 porții:
3 căni și jumătate de linte fiartă
o cană nuci măcinate
2 cepe tăiate mărunt
o cană lapte de soia
o cană și jumătate de pesmet
2 linguri ulei
o jumătate de linguriță de busuioc
o jumătate de linguriță de măghiran
2 lingurițe de boia dulce
sare după gust
INSTRUCȚIUNI:
Se călește ceapa tocată în puțină apă. Se adaugă restul ingredientelor, se pune compoziția într-o tavă de chec unsă cu ulei și se introduce la cuptor pentru 45 de minute, la foc mediu.
Se lasă să se răcească și se servește alături de cei dragi.
Dna nutriționist Ana Maria Demetrescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății