Pentru că friptura de miel este preferata tuturor pentru masa de Paște, nutriționistul Roxana Călescu ne propune o rețetă pentru carne de miel la cuptor, rețetă ce poate fi preparată și în restul anului.
Mai jos aveți detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare a acestei delicioase fripturi:
INGREDIENTE:
500 g carne de miel (fără grăsime)
2 lămâi
100 ml ulei de măsline
4 fire usturoi verde
2 fire ceapă verde
o lingură condimente pentru miel
foi de dafin
piper boabe
cimbru
sare
INSTRUCȚIUNI:
Punem carnea de miel la fiert într-o oală cu apă, sare, foi de dafin, piper boabe și cimbru, până când carnea devine moale.
Tocăm mărunt firele de ceapă și usturoi verde.
Scoatem carnea de la fiert, o spălăm și o ungem cu ulei de măsline. Apoi, o asezonăm cu condimentele pentru carne de miel, ceapa și usturoiul tocat.
Curățăm de coajă și tăiem felii cele două lămâi, acoperind carnea cu ele. Punem carnea într-o tavă, o acoperim cu folie de aluminiu și o lăsăm la cuptor, la 75 de grade Celsius, pentru încă 35 de minute.
Servim delicioasa friptură de miel cu o salată de sezon.
Poftă bună!
Pentru alte rețete propuse de echipa de nutriționiști a Programului ”înCerc”, citește și: Rețete sănătoase
Dna nutriționist Roxana Călescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile acestora înscriși în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății