Fel principal – Carne de miel la cuptor

1 April, 2019

Pentru că friptura de miel este preferata tuturor pentru masa de Paște, nutriționistul Roxana Călescu ne propune o rețetă pentru carne de miel la cuptor, rețetă ce poate fi preparată și în restul anului.

Mai jos aveți detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare a acestei delicioase fripturi:

 

Carne de miel la cuptor

INGREDIENTE:

  • 500 g carne de miel (fără grăsime)
  • 2 lămâi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 4 fire usturoi verde
  • 2 fire ceapă verde
  • o lingură condimente pentru miel
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • cimbru
  • sare

INSTRUCȚIUNI:

Punem carnea de miel la fiert într-o oală cu apă, sare, foi de dafin, piper boabe și cimbru, până când carnea devine moale.

Tocăm mărunt firele de ceapă și usturoi verde.

Scoatem carnea de la fiert, o spălăm și o ungem cu ulei de măsline. Apoi, o asezonăm cu condimentele pentru carne de miel, ceapa și usturoiul tocat.

Curățăm de coajă și tăiem felii cele două lămâi, acoperind carnea cu ele. Punem carnea într-o tavă, o acoperim cu folie de aluminiu și o lăsăm la cuptor, la 75 de grade Celsius, pentru încă 35 de minute.

Servim delicioasa friptură de miel cu o salată de sezon.

Poftă bună!

 

Pentru alte rețete propuse de echipa de nutriționiști a Programului ”înCerc”, citește și: Rețete sănătoase 

 

Dna nutriționist Roxana Călescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile acestora înscriși în Program din 2018.

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății