Friptura de miel este nelipsită de pe mesele noastre în ziua de Paște. Nutriționistul Ana Maria Demetrescu ne propune o rețetă de friptură de miel la cuptor, pe care să o savurați in familie, împreună cu cei dragi.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:
INGREDIENTE – pentru 5 porții:
1 kg pulpă de miel fără grăsime
250 ml vin roșu de masă
4 lingurițe (20 ml) ulei de măsline
50 g usturoi verde
INSTRUCȚIUNI:
Carnea de miel se spală și se șterge de apă, apoi se presară cu sare și piper și se lasă să stea timp de o oră.
După ce a trecut o oră, se așează carnea în tava de cuptor, se stropește cu ulei, se presară usturoiul verde tocat în rondele mici, 100 ml apă și vinul roșu.
Se lasă la cuptor la foc mic până când carnea este rumenită. Se poate încerca și înțepând cu furculița – dacă aceasta pătrunde ușor, înseamnă că friptura este gata.
Dna nutriționist Ana Maria Demetrescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății