Garnitură la friptură, rețeta propusă de Gabriela Petre, nutriționist în echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc”, este o alternativă sănătoasă la clasicele variante de garnituri: piure-ul de cartofi sau cartofii prăjiți.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:
INGREDIENTE:
o legătură de pătrunjel
2-3 ridichi
2-3 lingurițe de boabe de rodie
o salată verde potrivită
2-3 cepe verzi
50 g cușcuș fiert
o lingură zeamă de lămâie
sare și piper după gust
o linguriță de ulei de măsline presat la rece
INSTRUCȚIUNI:
Se amestecă toate ingredientele într-un bol și se servește ca atare, lângă friptura pregătită pentru masa de Paște.
Dna nutriționist Gabriela Petre face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății