Nutriționistul Raluca Topan ne propune să gătim în familie – burgeri de casă. Mult mai sănătoși și gustoși decât cei gata preparați, rețeta de burgeri de casă va deveni, cu siguranță, preferata întregii familii.
Vă prezentăm mai jos ingredientele necesare și modul de preparare pentru această rețetă:
INGREDIENTE (pentru un hamburger):
150 g carne de vită tocată (condimentată cu sare și piper), sub formă de chiftea
o chiflă de max 100 g
o felie (20g) brânză cheddar
castravete murat
salată verde
roșii
ceapă
muștar/ketchup de casă
sos de iaurt cu usturoi, făcut în casă
100g cartofi
INSTRUCȚIUNI:
Chifteaua din carne de vită se condimentează cu sare și piper, după gust, și se coace în cuptor. Separat, se pregătesc chifla, legumele, muștarul/ketchup-ul de casă și sosul de iaurt cu usturoi.
Cartofii se taie sub formă de rondele subțiri și se coc în cuptor.
Se asamblează hamburger-ul după preferințe și se servește cald.
Dna nutriționist Raluca Topan face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății