Masa de Paști ”înCerc” – Cheesecake cu iaurt grecesc

8 April, 2021

Masa de Paști ”înCerc”: Cheesecake cu iaurt grecesc

Masa de Paști ”înCerc” nu ar fi completă fără un desert. Pe lângă cozonacii pufoși nelipsiți de pe masă, nutriționistul Ioana Mesea ne propune un desert ușor, ca un nor pufos – cheesecake cu iaurt grecesc.

Masa de Paști ”înCerc”: Cheesecake cu iaurt grecesc

Masa de Paști ”înCerc”: Cheesecake cu iaurt grecesc – ingrediente și mod de preparare

De ce ingrediente avem nevoie pentru a obține un tort-cheesecake cu 8 felii?

INGREDIENTE pentru blat:

  • 300 g biscuiți digestivi
  • 5 linguri unt nesărat, topit
  • opțional – o linguriță de scorțișoară și una de cacao

INGREDIENTE pentru umplutură:

  • 400 g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 400 g iaurt grecesc simplu 2% grăsime
  • 100g zahăr granulat
  • 3 ouă mari
  • 1 linguriță vanilie bourbon
  • 2 lingurițe de zeamă de lămâie

INGREDIENTE pentru topping (se servește pe farfurie):

  • 400g fructe de pădure (proaspete sau congelate)
  • 2 linguri de zeamă de lămâie sau portocală
  • 1/2 lingură semințe de chia (opțional)

INSTRUCȚIUNI:

Preîncălziți cuptorul la 180° C.

Într-un castron, zdrobiți mediu biscuiții și amestecați-i cu untul topit. Așezați compoziția uniform în tava de copt (preferabil o tavă rotundă de tort cu diametru de 30 cm). Cu ajutorul unui pahar, apăsați bine compoziția pentru a se aplatiza. Coaceți blatul timp de 8 minute.

Scoateți blatul de biscuiți din cuptor pentru a se răci înainte de pune compoziția lichidă la copt. Reduceți temperatura cuptorului la 160° C.

Pregătiți umplutura de cheesecake, amestecând toate ingredientele cu ajutorul mixerului electric până se omogenizează compoziția.

Sfat: Adăugați doar la sfârșit ouăle, pe rând, amestecând la viteză mică-medie. Încercați să nu amestecați prea mult.

Se toarnă umplutura de cheesecake peste blatul copt și răcit.

Așezați tava într-o tavă/tigaie mai mare, cu apă fierbinte pe fund. Transferați cu grijă în cuptor și coaceți la 160ºC timp de 45-55 minute. Verificați dacă este copt mișcând tava ușor: mijlocul ar trebui să scuture puțin (precum
gelatina), dar să arate ferm.

Opriți cuptorul, lăsați ușa crăpată și mai lăsați cheesecake-ul să se răcească în cuptor timp de 1 oră, înainte de a-l acoperi și transfera în frigider să se răcească timp de 8 ore.

Pentru topping-ul de fructe de pădure, puneți fructele împreună cu restul ingredientelor într-o cratiță mică pentru a fierbe timp de aproximativ 10-15 minute. Se ia de pe foc și se amestecă semințele de chia pentru a se îngroșa, dacă se dorește.

Serviți cu multă bucurie și momente de neuitat alături de cei dragi!

Poftă bună!

 

 

Citește și alte rețete sănătoase

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății