Masa de Paști ”înCerc” – Pască dietetică fără aluat
9 April, 2021
Masa de Paști ”înCerc”: Pască dietetică fără aluat
Desertul de pe masa de Paști ”înCerc” trebuie să fie gustos, delicios, ușor și rapid de preparat. Teodora Necula, nutriționist ”înCerc”, ne propune o pască dietetică fără aluat.
Alături de cozonaci, pasca este unul dintre deserturile tradiționale care sunt nelipsite de pe masa de Paști. Însă pasca nu trebuie să fie hiper-calorică, așa că vă invităm să descoperiți rețeta propusă de Teodora.
Masa de Paști ”înCerc”: Pască dietetică fără aluat – ingrediente și mod de preparare
INGREDIENTE:
615 g brânză slabă de vaci
415 g ricotta
150 g iaurt degresat
3 ouă
40 g îndulcitor natural
40 g amidon de porumb
50 g fructe goji deshidratate (opțional)
INGREDIENTE pentru decor:
10g îndulcitor pudră
fructe goji
INSTRUCȚIUNI:
Preincalzim cuptorul la 190°C.
Tapetăm fundul unei tăvi (24 cm) obligatoriu detașabile, iar pereții îi ungem cu puțin ulei și îi tapetăm cu făină sau cu foaie de copt.
Amestecăm brânza cu ricotta și cu iaurtul, și omogenizăm cu ajutorul unui mixer vertical. Adăugăm îndulcitorul și ouăle (câte unul, pe rând), apoi amidonul și mixăm bine. La final, adăugăm fructele Goji, încorporându-le cu ajutorul unei spatule.
Punem compoziția în tavă și introducem în cuptor pentru 60 min.
După răcorire, decorăm pasca după preferințe, folosind îndulcitor și fructe Goji.