Masa de Paști ”înCerc” – Rulouri cu somon afumat

3 April, 2021

Masa de Paști ”înCerc”: Rulouri cu somon afumat

Aperitivele sunt parte integrantă din masa de Paști: ouă roșii, caș, drob sunt doar câteva dintre bunătățile pe care le regăsim pe masă. Nutriționistul Raluca Topan s-a gândit să ne ”provoace” anul acesta și ne ispitește cu rețete noi pe care să le integrăm în meniul de Paști. Propunerea Ralucăi pentru masa de Paști ”înCerc”? Rulouri cu somon afumat.

Masa de Paști ”înCerc”: Rulouri

Masa de Paști ”înCerc”: Rulouri cu somon afumat – ingrediente și mod de preparare

INGREDIENTE pentru 4 porții:

  • 2 lipii stil buritto (se poate folosi orice fel de lipie/wrap/tortilla etc.)
  • 4-6 inguri cremă de brânză
  • 1 lingură de mărar proaspăt tocat
  • o jumătate de lingură arpagic
  • 1/8 linguriță pudră de usturoi
  • 2-3 căni de spanac proaspăt
  • 6-8 felii de somon afumat

INSTRUCȚIUNI:

Se amestecă într-un bol crema de brânză, mărarul, arpagicul și usturoiul, până când compoziția devine cremoasă. Așezați ambele lipii și întindeți uniform crema de brânză pe fiecare, lăsând cam o jumătate de centimetru în jurul marginilor. Întindeți crema de brânză doar pe o parte, deoarece veți folosi cealaltă parte pentru a face rulouri.

Distribuiți în mod egal spanacul pe cele două lipii, urmate apoi de somonul afumat.

Înfășurați strâns fiecare înveliș, strângând capetele în timp ce mergeți. Este important să le rotiți cât mai bine posibil, astfel încât rulourile să rămână întregi atunci când sunt tăiate.

Cu un cuțit mic zimțat, tăiați marginile fiecărei folii, apoi tăiați-le pe fiecare în rondele egale. Ar trebui să obțineți aproximativ 14-16 rondele, 7-8 per lipie.

O porție este formată din 4 rulouri astfel obținute.

Total calorii per porție = 264 kcal

 

Poftă bună!

 

 

Citește și alte rețete sănătoase

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății