Masa de Paști este și un moment bun în care să-i urăm bun venit sezonului cald. Și cum altfel putem să facem asta, decât cu o lingură de împrospătare adăugată rețetelor tradiționale?
Pe lângă garniturile tradiționale – cartofi la cuptor, piure de cartofi etc. – putem încerca legumele preferate, pregătite așa cum ne dorim. Cum piețele sunt pline de legume de sezon, nutriționistul Ioana Mesea ne propune o garnitură delicioasă pentru friptura de miel din acest an – spanac sote.
Un spanac proaspăt, sotat cu usturoi și ceapă în ulei de măsline și un strop de unt: sceastă garnitură de spanac, ceva mai ușoară și mai rapidă decât varianta tradițională, este atât delicioasă cât și sănătoasă.
Masa de Paști ”înCerc”: Spanac sote – ingrediente și mod de preparare
INGREDIENTE pentru 4 porții:
o lingură de ulei de măsline
o ceapă albă medie, tocată cubulețe
4 lingurițe usturoi zdrobit
o lingură unt nesărat
o linguriță sos de soia
250 g spanac proaspăt
sare și piper negru, după gust
INSTRUCȚIUNI:
Într-o tigaie încălziți uleiul de măsline.
Se adaugă ceapa și se soteaza aproximativ 4 minute. Se adaugă usturoiul și untul și se sotează până când ceapa începe să se rumenească.
Adăugați sosul de soia și amestecați bine. Adăugați spanacul și amestecați ușor cu ceapa sotată. Gătiți până când spanacul scade în volum.
Se condimentează cu sare și piper după gust.
Vă recomandăm să folosiți garnitura de spanac sote lângă cotlete de berbecuț pregătite în stil grecesc, a căror rețetă o găsiți AICI.