Pe masa de Paști, la desert, sunt nelipsiți cozonacii și pasca. Dar, pe masa de Paști ”înCerc”, avem anul acesta și un delicios sufleu cu brânză de vaci, rețetă propusă de nutriționistul Larisa Rusu.
De ce vă propunem această rețetă pentru desert? Pentru că este delicioasă, simplu de preparat, cu mai puține calorii decât deserturile tradiționale și, nu în ultimul rând, este o rețetă versatilă, ce se poate prepara oricând ne este poftă de un desert sănătos.
Masa de Paști ”înCerc”: Sufleu cu brânză de vaci – ingrediente și mod de preparare
INGREDIENTE:
6-8 mere
zeama de la o lămâie
coaja rasă de la o lămâie
6 linguri brânză de vaci
3 ouă
3 linguri de zahăr
2 linguri de nuci măcinate
o lingură bună de griș
2 linguri de unt netopit
sirop de fructe
pesmet
o jumătate de pachețel de praf de copt
INSTRUCȚIUNI:
Se spală bine merele, se curăță și se scoate căsuța cu sâmburi. Pentru a-și păstra culoarea, merele se stropesc apoi cu zeama de lămâie.
Separat, se amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, zahărul și coaja de lămâie rasă, până se obține o cremă spumoasă.
Se adaugă apoi nucile, grișul și praful de copt stins cu zeama de lămâie. Albușurile de ou se bat spumă tare, apoi se adaugă merele tăiate cubulețe și se amestecă cu grijă. Se omogenizează compoziția prin răsturnare, pentru ca albușul să nu se lase.
Se toarnă compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu pesmet. Deasupra, se pune restul de unt tăiat în cuburi mici. Se coace sufleul la foc potrivit.
Se servește fierbinte, cu sirop din fructe parfumate.