Nutriționistul Roxana Călescu ne propune o rețetă de pască fără cocă, ușor de făcut și cu mult mai puține calorii.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru prepararea acestei rețete:
INGREDIENTE:
300 g brânză de vaci
350 g ricotta
3 linguri rase de zahăr brun
50 g stafide
o lingură coajă rasă de portocală
100 g nucă de cocos
o linguriță esență de vanilie
INSTRUCȚIUNI:
Punem stafidele la rehidratat în apă călduță, timp de aproximativ 15 minute. Dăm coaja unei portocale pe răzătoare până când obținem o lingură cu vârf.
Amestecăm brânza de vaci cu ricotta până când obținem o cremă cu aspect omogen. Adăugăm esența de vanilie și zahărul brun.
La final se adaugă în compoziție stafidele și coaja de portocală și se golește întregul amestec într-un bol de sticlă.
Pentru aspect, se pudrează cu nucă de cocos și se lasă la rece, în frigider, timp de 2 ore.
Poftă bună!
Valori nutriționale pentru o porție (150g):
183 Kcal
17,83 g carbohidrați
6,53 g proteine
8,86 g lipide
Mai multe rețete pentru masa de Paște găsești aici:
Dna nutriționist Roxana Călescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și consiliază copiii și familiile înscrise în Program încă din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății