O altfel de pască

8 April, 2019

Nutriționistul Roxana Călescu ne propune o rețetă de pască fără cocă, ușor de făcut și cu mult mai puține calorii.

Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru prepararea acestei rețete:

 

Pască

INGREDIENTE:

  • 300 g brânză de vaci
  • 350 g ricotta
  • 3 linguri rase de zahăr brun
  • 50 g stafide
  • o lingură coajă rasă de portocală
  • 100 g nucă de cocos
  • o linguriță esență de vanilie

INSTRUCȚIUNI:

Punem stafidele la rehidratat în apă călduță, timp de aproximativ 15 minute. Dăm coaja unei portocale pe răzătoare până când obținem o lingură cu vârf.

Amestecăm brânza de vaci cu ricotta până când obținem o cremă cu aspect omogen. Adăugăm esența de vanilie și zahărul brun.

La final se adaugă în compoziție stafidele și coaja de portocală și se golește întregul amestec într-un bol de sticlă.

Pentru aspect, se pudrează cu nucă de cocos și se lasă la rece, în frigider, timp de 2 ore.

Poftă bună!

 

Valori nutriționale pentru o porție (150g):

  • 183 Kcal
  • 17,83 g carbohidrați
  • 6,53 g proteine
  • 8,86 g lipide

 

Mai multe rețete pentru masa de Paște găsești aici:

 

Dna nutriționist Roxana Călescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și consiliază copiii și familiile înscrise în Program încă din 2018.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății