Prânz sănătos: burger de curcan. Sună delicios, așa-i? Nutriționistul Daniela Popa ne propune o rețetă delicioasă și mult mai sănătoasă decât variantele de la fast-food.
Ca orice rețetă pregătită acasă, burgerul de curcan conține chifle din făină integrală, chiftele din carne de curcan suculente și aromate, extrem de gustoase, legume proaspete și un sos delicios de iaurt.
Burgerii de curcan pot fi pregătiți pe o tigaie grill sau în cuptor iar chiflele din făină integrală se pot prepara înainte.
Ingredientele și modul de lucru pentru a obține acest prânz sănătos și delicios le regăsiți mai jos:
INGREDIENTE:
700g carne tocată de curcan
un morcov mediu
un ou
o linguriță piper negru
o jumătate de linguriță de turmeric/curcuma
o linguriță sare de Himalaya
o linguriță de cimbru
o ceapă roșie medie
o legătură de ceapă verde
INSTRUCȚIUNI:
Într-un bol mare se pune carnea de curcan, apoi se adaugă toate condimentele și sarea. Morcovul și ceapă se taie mărunt după care se adaugă peste amestecul din bol. Amestecul astfel obținut se lasă pe masa din bucătărie timp de 30 de minute – astfel, toate aromele vor fuziona și vom obține un preparat mai gustos și mai savuros.
Preîncălzim cuptorul și punem hârție de copt în tava de la aragaz, apoi formăm mici sfere din amestecul de carne pe care le asezăm în tavă.
După ce am terminat de modelat tot amestecul, cu ajutorul unui pahar presăm sferele și astfel vom obține niște burgeri frumoși.Tava cu burgerii de curcan va merge la cuptor, la foc mediu, timp de aproximativ 40 de minute.
Chftelele de carne obținute mai pot fi coapte și pe un grătar grill din fontă.
Burgerii se servesc într-o chiflă proaspătă, alături de câteva felii de castravete, roșii, salată verde și un sos de iaurt cu usturoi.