Prânz sănătos – Frigărui cu pui

23 October, 2020

Prânz sănătos: frigărui cu pui și legume, quinoa, salată și sos de iaurt

Ce pregătim azi? Un prânz sănătos – frigărui cu pui și legume, quinoa, salată și sos de iaurt, rețetă propusă de nutriționistul Larisa Rusu, membră a echipei de specialiști ”înCerc” din Cluj-Napoca.

Quinoa câștigă din ce în ce mai mult teren ca ingredient în bucătărie, având o aromă ușoară de nucă și o textură cremoasă. Ca și orezul, quinoa absoarbe aroma oricărui sos cu care este combinată, însă se gătește într-un timp mult mai scurt decât acesta.

Bogată în proteine, magneziu, fibre și fier, quinoa oferă organismului o cantitate mare de energie, putând fi inclusă într-o varietate de rețete.

Prânz sănătos - Frigărui cu pui

De ce ingrediente avem nevoie și care este modul de preparare al rețetei pentru prânz sănătos: frigărui cu pui și legume, quinoa, salată și sos de iaurt? Vă spunem mai jos:

INGREDIENTE:

  • piept de pui tăiat cubulețe
  • sare și piper
  • legume crude
  • quinoa
  • iaurt grecesc simplu
  • mărar

INSTRUCȚIUNI:

Pe fiecare băt special de frigăruie, înmuiat în prealabil în apă, alternăm bucățile de piept de pui (condimentate cu sare și piper) cu legumele crude alese. Aranjăm frigăruile într-o tavă și le dăm la cuptor, la 180 de grade, pentru aproximativ 30 de minute.

Quinoa trebuie NEAPĂRAT spălată sub jet de apă înainte de preparare. După acest pas, punem quinoa într-o cratiță la fiert, timp de 15-20-25 minute, respectând instrucțiunile înscrise pe pachet.

Pentru sosul de iaurt tot ce trebuie să facem este să tocăm mărarul și să-l amestecăm, într-un castron, cu iaurtul grecesc.

Prânzul este gata! Poftă bună!

Citește și alte rețete sănătoase:

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății