Sărbători de iarnă ”înCerc” – Sarmale cu pui și ciuperci

3 November, 2021

Sărbători de iarnă ”înCerc” – Sarmale cu pui și ciuperci

Când spunem ”masa de Crăciun”, ne gândim automat la sarmale, așa-i? Cu carne de porc sau vită, de curcan sau de pui, sarmalele sunt nelipsite de pe masă în zilele de sărbătoare.

Nutriționistul Teodora Necula, membră a echipei de specialiști ”înCerc” din Ploiești, ne propune ca, în acest an, să alegem o variantă ”mai ușoară” a rețetei tradiționale: sarmale cu pui și ciuperci.

Sărbători de iarnă ”înCerc” - Sarmale cu pui și ciuperci

Sărbători de iarnă ”înCerc” – Sarmale cu pui și ciuperci – ingrediente și mod de preparare

INGREDIENTE:

  • 600 g carne tocată de pasăre
  • 300 g ciuperci
  • un cub de unt
  • un ou
  • o ceapă verde și un cartof
  • 3 linguri de orez
  • sare, piper, boia, frunze de dafin
  • frunze de viță sau de varză, după preferințe
  • o roșie mare
  • o cană de bulion
  • cimbru, mărar

INSTRUCȚIUNI:

Într-un bol, punem carnea măcinată și ciupercile pe care, în prealabil, le-am tocat mărunt și le-am sotat în unt. Adăugăm oul, ceapa tocată, cartoful răzuit și orezul, puțin piper și sare, apoi amestecăm bine.

Pregătim frunzele de viță sau de varză pentru împachetarea sarmalelor.

Cu o lingură, luăm din compoziția rezultată și punem pe foaia de viță sau de varză și împachetăm sub formă de rulouri mici. Le așezăm circular, pe straturi, într-o cratiță generoasă. Adăugăm bulionul, roșia cubulețe, cimbrul, țelina, mărarul și foile de dafin, apoi le acoperim cu apă. Se introduce cratița la cuptor până când sarmalele sunt fierte.

Se servesc cu smântână sau cu sos de iaurt și mentă.

Poftă bună!

 

 

Citește și alte rețete sănătoase:

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății