Sărbătorile de iarnă sunt, poate, cea mai frumoasă perioadă a anului. Și pentru că este perioada în care vrem să avem bucate alese pe masă, echipa de nutriționiști ”înCerc” ne este alături, din nou, cu recomandări de rețete sănătoase.
Pentru masa de Crăciun, nutriționistul Larisa Rusu, membră a echipei de specialiști ”înCerc” din Cluj-Napoca, ne propune o rețetă de tartă aperitiv: tartă cu somon.
Sărbători de iarnă ”înCerc” – Tartă cu somon – ingrediente și mod de preparare
INGREDIENTE:
300g somon
150g broccoli
4 tije de sparanghel
400g cremă de brânză sau brânză de vaci, slabă
70g brânză
o ceapă roșie, mică
2 ouă
sare și piper proaspăt măcinat
INSTRUCȚIUNI:
Fierbem broccoli timp de două minute şi somonul timp de patru minute. Tăiem sparanghelul în bucăţi de 3-5 cm. Îndepărtăm pielea şi oasele din somonul răcit şi îl rupem în bucăţi. Procedăm la fel şi cu broccoli.
Pentru sos, batem cele două ouă, turnăm crema de brânză și adaugăm brânza rasă, apoi condimentăm după propriul gust.
Preîncălzim cuptorul la 190 grade Celsius. Punem broccoli, bucăţile de somon, sparanghelul şi ceapa roșie într-o tavă pentru tartă sau tort, tapetată cu foaie de copt. Se toarnă apoi sosul cremos deasupra şi se coace aproximativ 25 de minute.