Somon glazurat cu sparanghel este rețeta pe care nutriționistul Roxana Călescu ne-o propune pentru un prânz sănătos.
Mai jos aveți detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare a acestei rețete:
INGREDIENTE:
2 lingurițe de muștar
o jumătate de linguriță de miere
o lămâie stoarsă
o linguriță de piper
o linguriță de cimbru
2 bucăți de somon
4 bucăți de sparanghel
o jumătate de lingură de ulei de măsline
MOD DE PREPARARE:
Se amestecă muștarul, mierea, piperul, cimbrul și jumătate din lămâia stoarsă într-un bol. Se unge somonul cu acest amestec apoi se introduce la cuptor, la 170 de grade Celsius, timp de 10-15 minute.
Se spală și se curăță sparanghelul de capete, se adaugă un praf de sare și piper, se stropește cu ulei de măsline și zeamă de lămâie.
Se introduce la cuptor sparanghelul împreună cu somonul, la 200 de grade Celsius, timp de 10-15 minute, până când devine moale.
Programul „înCerc” inițiat de Asociația Medicover are ca scop conștientizarea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 la copii și urmărește îmbunătățirea stilului de viață al familiilor participante, în cele două orașe din România în care se desfășoară.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății