Pentru felul principal, ca o alternativă la clasica friptură de miel, nutriționistul Gabriela Petre ne prezintă o rețetă care se potrivește la orice masă de duminică, în familie: piept de pui cu lămâie și zucchini.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:
INGREDIENTE:
500 g piept de pui
4 zucchini
o lămâie
2-3 fire de ceapă verde
o jumătate de legătură de leurdă
câteva frunze de pătrunjel
sare și piper după gust
câteva frunze de busuioc
2 lingurițe ulei de măsline presat la rece
o ceașcă de apă
INSTRUCȚIUNI:
Se taie în bucățele mici carnea de pui și se fierbe puțin. Se taie legumele mărunt.
Se pun într-un vas de yena: carnea, zucchini, cele două lingurițe de ulei de măsline. Compoziția se dă la cuptor, la 180 grade Celsius. Când sunt aproape gata, se adaugă zeama de lămâie și verdețurile.
Dna nutriționist Gabriela Petre face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății