Desert sănătos – Fursecuri cu cocos

10 September, 2020

Vrem ceva dulce, dar oare există și varianta de dulce sănătos? Da! Nutriționistul Larisa Rusu, membră a echipei de specialiști ”înCerc” din Cluj-Napoca, ne vine în ajutor cu o rețetă pentru desert sănătos: fursecuri cu cocos.

Nuca de cocos, spre deosebire de alte fructe care sunt bogate în carbohidrați, conține grăsimi, proteine, minerale și vitamine. Pe când 100g de miez de nucă de cocos proaspăt au 354 cal, 100g de miez de nucă de cocos uscat furnizează organismului mai multe substanțe nutritive dar și mai multe calorii (650 cal).

Pentru a introduce nuca de cocos în alimentația noastră avem mai multe opțiuni:

  • În salată de fructe, terci de ovăz sau cu iaurt
  • Ca ingredient în smoothie-uri
  • Combinat cu pesmet pentru snițele făcute la cuptor

Desert sănătos: Fursecuri cu cocos

Crocante la suprafață, fragede în interior, fursecurile cu fulgi de cocos sunt un desert cu un gust savuros, care necesită foarte puține ingrediente și se pot prepara extrem de ușor.

Desert sănătos: Fursecuri cu cocos

INGREDIENTE:

  • 2 banane coapte
  • 2 albusuri de ou
  • fulgi de cocos

INSTRUCȚIUNI:

Cele două albușuri se pun într-un castron și se bat cu mixer-ul până când se întăresc bine. Separat, cele două banana foarte bine coapte se pasează cu ajutorul unei furculițe.

Spuma de albușuri de adaugă peste bananele pasate, se amestecă și apoi se adaugă fulgi de cocos până când obținem o pasta consistentă.

Cu o lingură, se ia câte puțin din compoziție și se pune în tava pregătită cu hârtie de copt.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se coc biscuiții astfel formați timp de aproximativ 15 minute (până se rumenesc).

Nu mai rămâne decât să savurați acești delicioși biscuiți!

Poftă bună!

Citește și alte rețete sănătoase:

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății