De Crăciun, pe masa de sărbătoare nu lipsește salata beouf și suntem siguri că o îndrăgiți la fel de mult ca noi. Însă ne-am gândit, anul acesta, să găsim ”alternative” mai sănătoase pentru rețetele tradiționale, așa că am apelat la nutriționistul Teodora Necula pentru ajutor.
Membră a echipei de specialiști ”înCerc” din Ploiești, Teodora ne propune ca ”înlocuitor” pentru salata beouf, salata aperitiv – ușor de pregătit, rapidă și delicioasă, își va găsi locul, cu siguranță pe masa de sărbători.
Sărbători de iarnă ”înCerc” – Salată aperitiv – ingrediente și mod de preparare
INGREDIENTE:
6 cartofi
3 morcovi
5 linguri de mazăre (din conservă)
5 linguri porumb dulce (din conservă)
3 linguri măsline feliate
4 castraveți murați
4 gogoșari murați
o cană maioneză din soia – se va adăuga după preferință
sare și piper după gust
INSTRUCȚIUNI:
Cartofii și morcovii se pun la fiert împreună, în apă și sare.
Între timp, tăiem castraveții și gogoșarii în cubulețe. Îi punem într-o strecurătoare, împreună, ca să se scurgă cât mai multă zeamă.
Preparăm maioneza astfel: 125ml lapte de soia, împreună cu 250ml ulei și o lingură zeamă de lămâie se pun în vasul blender-ului și se mixează timp de 1-2 minute, până când compoziția începe să se îngroașe. Adăugăm o linguriță de muștar, sare după gust și mai amestecăm câteva secunde.
Când s-au fiert legumele, le scoatem din apă, le lăsăm la răcit apoi le tocăm cubulețe și amestecăm într-un vas mare toate ingredientele.
Modelăm compoziția pe un platou și o ornăm după cum ne place!