Pentru desertul din ziua de Paște, nutriționistul Ana Maria Demetrescu ne propune o rețetă de budincă fină din brânză de vaci, pe care o veți putea prepara și în restul anului.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:
INGREDIENTE – pentru 4 porții:
400 g brânză degresată de vaci (să fie mai bine presată, nu sfărâmicioasă)
un ou
1-2 linguri de făină de ovăz sau de orez
o lingură de miere (sau alt îndulcitor natural, cum ar fi ștevie sau agave)
o pară sau un măr mare (decojit și tăiat în cuburi)
INSTRUCȚIUNI:
Se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius.
Se amestecă toate ingredientele cu mixerul, până când aluatul va fi de o consistență densă (dacă brânza este prea umedă, scurgeți lichidul în exces și adăugați în aluat încă o lingură de făină).
Ungeți cu unt o formă de ceramică sau tapetați-o cu hârtie de copt.
Puneți aluatul în formă, nivelați și coaceți timp de 35-45 de minute, în funcție de cuptor, până se va rumeni.
Lăsați să se răcească în formă.
Budinca se servește cu fructe, fructe de pădure, nuci și iaurt natural.
Dna nutriționist Ana Maria Demetrescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății