Pentru felul principal la masa de Paște, nutriționistul Roxana Călescu ne prezintă o rețetă care se potrivește și la orice masă de duminică, în familie: ciorbă de curcan.
Vă prezentăm mai jos modul de preparare și ingredientele necesare pentru această rețetă:
INGREDIENTE:
500 g carne de curcan: aripi, piept, spate
3 morcovi
o ceapă mare
o țelină
un ardei gras
150 ml bulion de roșii
leuștean proaspăt
sare și piper
2 lămâi
INSTRUCȚIUNI:
Se pune carnea de curcan, porționată, la fiert cu puțină sare. Se aruncă prima apă și se pune din nou la fiert cu sare i piper. Dăm pe răzătoare morcovii, ceapa, țelina și ardeiul gras și le amestecăm cu carnea de curcan.
Când carnea și legumele sunt fierte, adăugăm și bulionul de roșii. La final stoarcem lămâile și tocăm mărunt leușteanul.
Dna nutriționist Roxana Călescu face parte din echipa de specialiști din Ploiești a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2018.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății