Desert sănătos – Biscuiți ultra-rapizi

5 November, 2020

Desert sănătos – Biscuiți ultra-rapizi este o rețetă propusă de Daniela Popa, nutriționist în echipa de specialiști ”înCerc” din Ploiești.

Curmalele se numără printre fructele cu cele mai multe minerale, vitamine, antioxidanți și fibre, conținând cantități importante de vitamina A, K, B1, B2, B6, calciu, fier, magneziu, potasiu și zinc.

Curmalele sunt foarte nutritive și conțin zaharuri naturale, neprocesate, ceea ce le face o alegere ideală pentru o gustare rapidă.

Curmalele sunt și un ingredient de bază în rețeta propusă de nutriționistul nostru, iar pentru restul ingredientelor necesare și modul de lucru vă invităm să citiți mai jos:

Desert sănătos – Biscuiți ultra-rapizi

Desert sănătos - Biscuiți ultra-rapizi

INGREDIENTE:

  • o cană de fulgi de ovăz
  • 2 ouă
  • 3 linguri iaurt 2% grăsime
  • o linguriță semințe de in
  • o jumătate de cană de curmale deshidratate
  • o teacă de vanilie

INSTRUCȚIUNI:

Curmalele vor fi puse într-un robot și aduse la o consistență cremoasă. Apoi, într-un bol, se adaugă toate ingredientele menționate mai sus, se amestecă foarte bine până la omogenizarea completă, apoi se lăsă 30 minute în repaos pentru ca ingredientele uscate să absoarbă umiditatea. În acest timp, aromele ingredientelor vor fuziona, având ca rezultat un preparat delicios!

Se încălzește o tigaie și, cu ajutorul unei linguri, se formează biscuițeii. Se lasă câteva minute în tigaie, pe fiecare parte. Culoarea aurie ne dă de știre că sunt gata.

Dacă alegeți să nu mai puneți curmalele pe post de îndulcitor al preparatului, biscuiții pot fi serviți cu iaurt grecesc 10% și dulceață/gem de casă.

Poftă bună!

Citește și alte rețete sănătoase:

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății