Desert sănătos – Tort cu cremă de vanilie și mere coapte
24 May, 2022
Desert sănătos -Tort cu cremă de vanilie și mere coapte
Atunci când ne este poftă de ”ceva dulce”, nu este necesar să apelăm la rețete pline de zahăr. Nutriționistul Laura Fluture, membră a echipei de specialiști ”înCerc” din Ploiești, ne propune un desert sănătos – tort cu cremă de vanilie și mere coapte.
Avantajul major al acestei rețete? Este o rețetă care nu necesită coacere! Dacă v-am făcut curioși, vă invităm să descoperiți ingredientele necesare și modul de preparare în cele ce urmează.
INGREDIENTE – pentru blat
o lingură susan
o lingură chia
o lingură psyllium
o lingură fulgi de drojdie inactivă
2 linguri cacao
120 g fulgi de ovăz măcinați
un vârf de linguriță de scorțișoară
4 linguri migdale crude pisate
2 linguri de miere
4 linguri de ulei de cocos lichid
300 ml apă
INSTRUCȚIUNI:
Se amestecă toate ingredientele într-un bol, iar amestecul rezultat se toarnă într-o formă de tort cu diametrul de 28-32 cm.
INGREDIENTE – pentru crema de vanilie
4 ouă întregi
150 g miere (după preferințe) sau eritritol
un praf de sare
3 linguri făină
500 ml lapte
o jumătate de pachet de unt
esență de vanilie
INSTRUCȚIUNI:
Într-o cratiță, se amestecă ouăle întregi cu ingredientele solide și lapte și se fierb până când se îngroașă. La final, după ce se stinge focul, se adaugă untul, iar după răcire, se adaugă și esența de vanilie.
Crema de vanilie se toarnă călduță peste blat, apoi tortul se ține la frigider până când se prepară crema de mere coapte.
INGREDIENTE – pentru crema de mere coapte
10 mere coapte
2 linguri eritritol
scorțișoară
un plic de tort gelee
INSTRUCȚIUNI:
Merele, tăiate în bucăți, se coc în cuptor până când se înmoaie, apoi se amestecă în blender cu eritritolul și conținutul plicului de tort gelee. Amestecul rezultat se fierbe timp de un minut. Se adaugă scorțișoara și se pune imediat peste crema de vanilie.
Pentru ornare, se poate adăuga frișcă și semințe de cânepă.
Beneficii pentru sănătate:
Satisface pofta de dulce fără a conține zahăr
Blatul și merele coapte ajută digestia și intensifică tranzitul intestinal (previne constipația)