Premiul II la categoria Sănătate din cadrul Romanian CSR Awards 2019 pentru Programul ”înCerc”

14 May, 2019

Premiul II la categoria Sănătate din cadrul Romanian CSR Awards 2019 pentru Programul ”înCerc”

 

Programul ”înCerc” de Prevenție a Diabetului Zaharat de Tip 2 și a Bolilor Civilizației a fost declarat câștigător în cadrul galei Romanian CSR Awards 2019, ce s-a desfășurat miercuri, 10 aprilie. Programul implementat de Asociația Medicover a câștigat premiul II la categoria Sănătate.

Romanian CSR Awards, eveniment care se desfășoară în țara noastră din 2012, a aliniat la start anul acesta 176 de proiecte de responsabilitate socială, implementate de peste 100 de companii.

Premiile acordate în cadrul acestui eveniment recompensează exclusiv inițiativele companiilor și fundațiilor corporative din România care au dus sau vor duce pe termen lung la îmbunătățirea calității vieții comunităților în care se derulează.

“Suntem onorați de premiul acordat și le mulțumim organizatorilor și participanților pentru eforturile depuse în recunoașterea la scală națională a unor proiecte care au potențialul să schimbe România în mai bine. Programul înCerc este o muncă de echipă și le mulțumesc colegilor mei pentru dedicare și implicare. Definitorii sunt însă și sprijinul partenerilor noștri și deschiderea familiilor participante în Program. Am convingerea că împreună putem ajunge la rezultate benefice, în scăderea prevalenței diabetului zaharat de tip 2 la generațiile tinere din țara noastră”, afirmă dl. George Istrate, Director General al Asociației Medicover.

Despre Programul ”înCerc”

Programul ”înCerc” își propune evaluarea a peste 12.000 de copii de clasa a V-a din România cu privire la riscul dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 și bolilor civilizației, având ca scop final îmbunătățirea stilului de viață.

Programul are două etape: Analiza Complexă de Sănătate, în cadrul căreia elevii de clasa a V-a sunt evaluați gratuit și non-invaziv pentru depistarea riscului de dezvoltare a diabetului zaharat de tip 2 și Asistența Individuală Integrată, care oferă sesiuni individuale de consiliere copiilor si familiilor identificate cu acest risc; sesiunile sunt desfășurate cu sprijinul a patru categorii de specialiști, pe parcursul a 18 luni.

Programul ”înCerc” a primit si anul trecut o altă distincție pentru aportul adus prevenției diabetului zaharat de tip 2 la copiii de 10-12 ani din Ploiești și Cluj-Napoca – Premiul Special Organizația New Entry în cadrul Galei Societății Civile, unde a fost nominalizat alături de alte 21 de proiecte.

Te-ar mai putea interesa și:

Programul ”înCerc”, prezentat la ProTV

Despre Programul ”înCerc”, într-o știre la Antena 1

TVR prezintă începerea etapei de consiliere “înCerc”

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății