Servită ca atare sau ca fel principal alături de o salată de legume și verdețuri proaspete, tarta Caprese este o altă rețetă propusă de nutriționistul Ioana Popa.
Mai jos aveți detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare al acestei tarte:
INGREDIENTE – pentru 12 porții:
Aluat:
90 g făină albă de grâu
50 g făină integrală de grâu
100 g unt
un ou
2-3 linguri apă rece
un praf de sare
Umplutură:
100 g brânză mozzarella proaspătă
3 roșii de dimensiuni medii
30 g semințe de pin
busuioc proaspăt
sare și piper după gust
Extra: un ou bătut
INSTRUCȚIUNI:
Pentru aluat, se amestecă într-un bol ingredientele pentru a obține un aluat aproape omogen, puțin sfărmicios. Din acesta, se formează două bile și se lasă la frigider, acoperite, pentru minimum o oră.
Între timp, se feliază subțire mozzarella și roșiile iar semințete de pin se prăjesc într-o tigaie anti-aderentă, fără ulei, timp de 3-5 minute.
Scos de la frigider, aluatul se întinde rapid într-o foaie subțire cu o formă imperfect rotundă, cu un diametru de aproximativ 30 cm.
Foaia de tartă se umple cu mozzarella, roșii, semințe de pin și câteva frunze de busuioc, lăsând o distanță de aproximativ 3-4 cm de margine. Aceasta va fi ulterior împachetată peste umplutură și glazurată cu ou bătut. Tarta se pune într-o tavă căptușită cu foaie de copt și se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute la 180 de grade.
Se procedează la fel cu a doua bucată de aluat. O tartă va fi porționată în 6 felii egale.
Dna nutriționist Ioana Popa face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2019.
Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății