Tartă Caprese

2 April, 2019

Servită ca atare sau ca fel principal alături de o salată de legume și verdețuri proaspete, tarta Caprese este o altă rețetă propusă de nutriționistul Ioana Popa.

Mai jos aveți detalii despre ingredientele necesare și modul de preparare al acestei tarte:

 

Tartă Caprese

INGREDIENTE – pentru 12 porții:

Aluat:

  • 90 g făină albă de grâu
  • 50 g făină integrală de grâu
  • 100 g unt
  • un ou
  • 2-3 linguri apă rece
  • un praf de sare

Umplutură:

  • 100 g brânză mozzarella proaspătă
  • 3 roșii de dimensiuni medii
  • 30 g semințe de pin
  • busuioc proaspăt
  • sare și piper după gust

Extra: un ou bătut

INSTRUCȚIUNI:

Pentru aluat, se amestecă într-un bol ingredientele pentru a obține un aluat aproape omogen, puțin sfărmicios. Din acesta, se formează două bile și se lasă la frigider, acoperite, pentru minimum o oră.

Între timp, se feliază subțire mozzarella și roșiile iar semințete de pin se prăjesc într-o tigaie anti-aderentă, fără ulei, timp de 3-5 minute.

Scos de la frigider, aluatul se întinde rapid într-o foaie subțire cu o formă imperfect rotundă, cu un diametru de aproximativ 30 cm.

Foaia de tartă se umple cu mozzarella, roșii, semințe de pin și câteva frunze de busuioc, lăsând o distanță de aproximativ 3-4 cm de margine. Aceasta va fi ulterior împachetată peste umplutură și glazurată cu ou bătut. Tarta se pune într-o tavă căptușită cu foaie de copt și se lasă la cuptor aproximativ 20 de minute la 180 de grade.

Se procedează la fel cu a doua bucată de aluat. O tartă va fi porționată în 6 felii egale.

Poftă bună!

 

Valori nutriționale pentru o felie:

  • 150 Kcal
  • 3,7 g proteine
  • 10,9 g lipide
  • 9,6 g carbohidrați

 

Citește și:

 

 

Dna nutriționist Ioana Popa face parte din echipa de specialiști din Cluj-Napoca a Programului ”înCerc” și este alături de copiii și familiile înscrise în Program din 2019.

 

Program realizat cu sprijinul
Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății